ОБЕЛЕЖАВАЊЕ 13-ГОДИШЊИЦЕ ОД БОМБАРДОВАЊА СРБИЈЕ (СРЈ) – Пошта палим борцима и жртвама агресије

Обележавајући 13 година од почетка агресије НАТО пакта на Србију (СРЈ) више удружења грађана Србије, амбасадори страних земаља акредитованих у Србији, представници дијаспоре, делегације Клуба генерала и адмирала Србије, Београдског форума за свет равноправних, СУБНОР-а Србије и омладине положили су венце и цвеће на споменике из најновијег периода наше историје у Београду.

slika-1012На Споменик деци жртава у Парку „Ташмајдан“ цвеће су положили амбасадори: Русије –  Александар Конузин, Белорусије – Владимир Гушев, и Кубе – Валдес Мерцедес, Клуба генерала и адмирала Србије, потом Београдског форума за свет равноправних, СУБНОР-а Србије, чешког Удружења „Војници против рата“, немачког Форума за мир у Европи, Удружења породица убијених и несталих са Косова и Метохије, удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије и други.

Делегације су потом положиле цвеће на Споменик браниоцима отаџбине и жртвама агресије НАТО 1999. године у Парку пријатељства на ушћу Саве у Дунав (Нови Београд).

slika-1112Обраћајући се делегацијама и многобројним грађанима, генерал-потпуковник у пензији Љубиша Стојимировић, председник Скупштине Клуба генерала и адмирала Србије, нагласио је да Клуб генерала чини све како би се споменику вратила вечна ватра, која је аутентично архитектонско решење из времена  његове изградње. При том је позвао надлежне државне органе да и даље одржавају споменик који треба да трајно подсећа на јунаштво бранилаца отаџбине и патње цивилних жртава у агресији НАТО-а.